Neu pols tot obert


Blog d' esqui i muntanya...


1.14.2013

Pic de Tristaina - 2.876 m - Cara sud - 12.01.2013

Cara sud del Pic de Tristaina

El Tristaina és una de les muntanyes més emblemàtiques del Principat, tant per la seva alçada com per la seva bellesa. La seva cara sud és perfectament visible desde Arcalis i feia temps que tenia ganes de baixar-la. Aprofitant que feia dies que no nevava i que a les cares sud la neu pintava molt estable, dissabte passat vam decidir provar sort.
Després de fer una baixadeta d' escalfament per la Coma, vam posar les pells prop de la Cabana de l' Eucasser - 2.200 m -  i vam enfilar cap al port de l' Arbella - 2.603 m -, deixant els Estanys de Tristaina a la nostra esquerra. Més o menys a l' alçada del port vam canviar les pells pels grampons per pujar pel corredor sud fins a l' aresta cimera. L' ascens va resultar fàcil i amb unes vistes impressionants sobre tot el circ d' Arcalis.


Som-hi!!

Raul al circ de Tristaina

Primers metres del corredor sud

Jo a mitja canal - foto Raul Diez -

Arrivant a dalt - foto Raul -

 Els estanys en primer pla i Arcalis al fons

Corredor nord del Pic de l' Arbella - 2.763 m -

Sobre les 14:30 h. vam fer cim en solitari i vam iniciar el descens sobre bona neu compactada i una capa de neu pols molt agraida. El primer tram de la pala sud té una pendent moderada però bastanta exposició, ja que l' entrada al corredor no és evident i pot confondre. Quan s' arriva a la zona més estreta la pendent augmenta fins als 45º però en canvi ja és possible visionar tota la baixada. La canal acaba amb una amplia pala que va disminuint de pendent progressivament.

Cim del Tristaina

Jo baixant per la sud - foto Raul -

Primer tram d' uns 40º

Tram intermig més estret d' uns 45º

Tram final sortint del corredor
 

1 comentari:

  1. Molt bona entrada mestre!! Deixem que estabilitzi tot això i seguim!!

    Salut!

    ResponElimina