Neu pols tot obert


Blog d' esqui i muntanya...


5.11.2013

Col des Cristaux / D / 5.1 / 500 m / 40º - 50º / 23.4.13

Col des Cristaux - 3.601 m -


Aquest itinerari és desde fa temps un dels clàssics de l' "Ski de pente raide" a Chamonix. Es troba situtat a la cara nord de la glacera d' Argentière, i comparteix vessant amb altres clàssics com les Courtes i el Couturier.
Aprofitant la previ de bon temps l' Arnau, ceretà afincat a Chamonix, i en Toni s' han sumat al grup, així que avui sóm colla. L' aproximació foquejant fins a la rimaya és espectacular: a la banda esquerra l' Aiguille du Chardonnet i l' Aiguille d' Argentière, al fons el Triolet i el Mont Dolent i a la dreta les Courtes i l' Aiguille Verte.

 Creuant la glacera d' Argentière


Felix, Arnau, Marcos i jo - foto David Perez -


A la rimaya veiem que no estarem sols, hi ha un parells de grups pujant. L' ascens és còmode fins a la part final, on la pendent augmenta fins als 50º i la neu està més dura. Veiem que la part dreta té més neu així que pujem fins a l' agulla de roca situada sota l' Aiguille qui Remue. Quasi no hi ha espai per preparar el material i ens assegurem. Els primers metres els rapelem ja que la neu està molt dura i traçada. 



Jo pujant amb el Triolet al fons - foto David Perez -


Darrers metres d' en Toni


Quin ambient


En Marcos gaudint


Felix i Marcos quasi apunt


Autoretrat


En David marcant estil


En David i jo sóm els últims en baixar. Es tard. A la part de dalt la neu està dura, quasi no ha transformat. El primer ters dels descens està molt tècnic i la pendent arriba als 50º. Pocs girs. Cap a la meitat faig una diagonal cap a la banda dreta en busca de millor neu. Si bé hi ha una capa de pols important, la base també està dura. Descens compromès però segur. Per acabar un dropillu a la rimaya i cap al refu d' Argentière.


El couloir del costat, le Col des Courtes


Felix, Marcos i David comentant la jugada


Moon rising


L' Aiguille Verte i el Couturier


Le Mont Dolent


Marcos beeriding



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada