Neu pols tot obert


Blog d' esqui i muntanya...


4.14.2013

Corredor del Sàbat / D / 320 m / 45º - 50º / 7.4.13

Porto anys observant el Sàbat desde la finestra de casa. Es tracta d' un dels corredors estrella del Cadí; encaixonat, esvelt, llarg i exposat. Finalment diumenge passat el vaig poder esquiar en molt bones condicions.


Corredor del Sàbat


Les nevades de la darrera setmana han deixat uns gruixus de neu excepcionals a la nord del Cadí. A Prat de Cadí comencem a foquejar sobre uns 20 cm de neu pols. Les canals tenen una pinta espectacular. En una mica  més d' una hora ens plantem al peu del corredor del Sàbat. Tenim alguns dubtes per la quantitat de neu que hi ha, però amb en Carles i en David tirem amunt.


Prat de Cadí 

A dins el corredor la pendent és bastant homogenia, variant dels 40º als 50º. Malgrat això, resulta força més exposada que no pas l' Ordiguer. Primer perquè el corredor és molt lineal i segón perquè a baix desemboca en un tallat d' uns 15-20 m. d' alçada. Millor no caure...


 Amb en Dave superant el ressalt de baix. Foto Carles Pons


Sortint del ressalt. Foto C. Pons


 Progressant sobre neu pols compactada. Foto C. Pons


El representant d' Splitboardmag.com. Foto C. Pons


 Arribant a dalt. Foto C. Pons


En David superant la cornisa final. Foto C. Pons 


 El Cadí amb la canal de l' Ordiguer en primer plà. Foto C. Pons


Quan acaba el corredor hi ha un flanqueig força exposat al que li toca el sol de ple. Cal anar per feina i tirar avall quan abans millor. Les vistes sobre la veïna canal de l' Ordiguer són impressionants. Iniciem el descens amb compte per si baixa alguna purga massa grossa, poc a poc i bona lletra. Superats els primers 50 m. veiem que la neu està en molt bones condicions i molt estable. Comencem a encadenar els girs, un autèntic luxe. Quan arrivem al ressalt de baix descartem muntar un rapel ja que es pot superar amb esquis. En Carles agafa la directe i salta, increible! Ja fora el corredor, uns girs amples sobre neu papa fins a Prat de Cadí, molt contents i satisfets. 


Primers girs assegurant


David completant el primer tram de corredor


Polseta i ambient


Carles Pons, el fotògraf del dia


Esquiant el ressalt per l' esquerra amb en Carles al fons


Baixant cap a Estana. Foto C. Pons


El sector del Puig del Quer - 2.571 m - 


Finalment agrair al Carles les magnífiques fotos realitzades i al David el seu insuperable optimisme. Ha estat un plaer compartir el Sàbat amb vosaltres!

5 comentaris:

  1. Quin gran dia mestre, però lo millor sens dubte, es poder compartir-ho amb vosaltres!!

    ResponElimina
  2. Vaja fieras!! Es va reduint la llista!! Però el Cadi no ens l´acabarem mai!!

    ResponElimina
  3. Magnífic descens!! I quines condicions, molt ben trobades.

    ResponElimina
  4. Esteu tots fets un periodistes de la òstia!! quin sentit te que jo fagi el meu propi blog?! ...paso!! el que fare serà un seguit de links cap als vostres.... compaaanys!!

    ResponElimina