Neu pols tot obert


Blog d' esqui i muntanya...


2.13.2013

Mijanes - Donezan

Feia temps que en David em parlava d' una mini estació perduda al cor de l' Ariège, lluny de tot i de tothom. El vent seguia castigant les cotes altes del Piri, així que vam decidir anar cap a Mijanes-Donezan amb tota la tropa ceretana. Després de més de dues hores de conducció alpina arrivem al parquing de l' estació. No més de vint cotxes aparcats, una petita caseta de venta de forfaits i una edifició un pèl més gran amb el bar-restaurant. Dos metres de neu i segueix nevant.


Accés a Mijanes 


Prop del col des Hares


La base de l' estació està a 1.530 m. i amb dos arrastres et plantes al punt més elevat del "domini", a 2.000 m. Desde aquí caminant una mica s' accedeix al Pic de la Coumeille - 2.217 m - i al Pic de Tarbesou - 2.364 m -, les joies de la corona. Per sota quasi 1.000 m. de desnivell fora pista. Freeride en estat pur.


Petit però ben parit

Degut a la poca visibilitat i al mal temps no vam poder accedir al Tarbesou i vam passar el dia fent boscos, a dreta i esquerra dels remontes. A canvi més d' un metre de neu pols seca i uns flocs de dimensions poc vistes per aquestes contrades.


Sense presses


Entre arbres


Ariège o BC?


Placote by Carles Pons


Una petita aventura lluny de les estacions massificades. Un viatge al passat, quan la gent esquiava a les muntanyes que tenia al costat de casa i acabaven el dia comentant la jugada amb els col.legues al bar del poble.


Secret spot


Relaxing





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada