Neu pols tot obert


Blog d' esqui i muntanya...


11.21.2011

Volcán Llaima - 3.125 m - 31.08.2011

Aprofitant una finestra de bon temps després de fer el Villarrica vam agafar els bàrtuls i vam tirar cap al nord, direcció Temuco. A 80 km. de la capital de la "IX región", en direcció est, hi ha el volcàn Llaima, al cor del Parc Nacional Congunillio.


De bon matí enfilem la pista que puja cap a la base del volcà, on s' ubica l' estació d' esquí "Las Araucarias". Hi ha moltíssima neu i el nostre modest vehicle ens deixa tirats a mig camí, així que haurem de començar a foquejar abans del previst.

Lupi

La pista serpenteja per un impressionant bosc d' araucaries mil.lenàries fins a la base del "centro de esquí", a 1.580 m. Desde aquí progressem per pista trepitjada fins a 1.950 m., on s' acaben els remontes. A continuació ens espera l' interminable "Plateau" amb el Llaima de fons.

Volcán Llaima

Ja a 2.200 m, a la Colada,  podem gaudir d' una panoràmica indescriptible del volcàn Lonquimay, el Tolhuaca i l' Antuco.

Volcàn Lonquimay

Seguim foquejant fins que el gel i la forta pendent ens obliguen a canviar els esquís pels grampons. Fa molt de vent i l' últim tram fins al cim es fa molt dur. Desde dalt les vistes són màgiques i podem observar la laguna Quepe, el cerro Colorado i el volcàn Villarrica.


Comencem a baixar. Primers girs en neu compactada i ventada. Anem al tanto doncs estem completament sols, a quasi 3.000 m. i són les cinc de la tarda.

Mollu

Més avall ja trobem neu pols compactada que fa les nostres delícies fins arrivar de nou al "Plateau".


Lupi

El descens s' acaba amb amples girs dins el bosc d' araucaries.
Ja a la plana el destí ens regala una posta de sol inoblidable. Quin gran dia!


2 comentaris:

  1. Quina gran entrada i quines grans fotos!! Dos aventures per les quals molta gent pagaria!! Enhorabona!!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb el Raul. Senzillament BRUTAL! Congrats!!

    ResponElimina