Neu pols tot obert


Blog d' esqui i muntanya...


4.19.2013

Canaleta de la Creu / D / 180 m / 45º - 55º / 13.4.13

La Canaleta de la Creu està situada a l' inici de la Serra dels Cortils, de nou a la cara nord del Cadí. Es tracta d' un curt però estètic canaló que separa els contraforts rocallosos de la Punta Aguda, a la banda dreta de Prat d' Aguiló. 


Canaleta de la Creu i Punta Aguda


Dissabte passat amb en Marcos vam anar a treure el nas per aquest sector, solitari a l' hivern i força concorregut a l' estiu. Foquejant desde Prat d' Aguiló assolim la carena en poc més d' una hora, darrer tram amb grampons per la duresa de la neu. A dalt tenim dubtes: si probar sort per la Canaleta de la Creu o assegurar el tret baixant per la Canal Ampla d' Aguiló, de pendent més moderada. Cap a la Creu!



Camí de Prat d' Aguiló


Sector Pic d' Aguiló - 2.494 m - 


Cadí occidental desde la Punta Aguda


Descens tècnic i compromès, degut a la pendent que arriba fins als 50º i a les condicions. Gir curtet, pensat i pausat. A la sortida la cosa es complica, el pas que haviem visualitzat està glaçat i hem de fer una diagonal per sobre un una roca amb un pel d' exposició. En sortim i posem la directa fins a Prat de Cadí, entre arbres i somriures. Molta neu per Prat d' Aguiló, probablement aquesta primavera hi tornaré.


Marcos entrant a la canal 


Gaudint de l' ambient


Contents amb la feina feta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada